Programdag

Teknikdagar 13-14 juni

Måndagen den 13:e juni
09:30 - 15:00

Industritekniska- och Teknikprogrammet på Alléskolan erbjuder två dagar fyllda med spännande aktiviteter där du som besökare får vara med och prova på och lära dig om den senaste tekniken. Du får här välja utifrån ett smörgåsbord av pass. Välj två pass på måndagen och ett pass på tisdagen.

Tider:

Måndag 13/6 09:30 -15:00 och tisdag 14/6 09:30 – 15:00.  Vi bjuder på lunch.

Anmälan:

Sker på följande länk https://forms.gle/SCg7WZP1BM1tMoDP7

Sista anmälningsdag 7/6. Antalet platser är begränsade. Du får besked den 8/6 om du fått en plats samt information om samlingsplats.

 

Dessa pass finns att välja på:

Design 

Vad kännetecknar olika typer av belysning i olika typer av miljöer? Konstruera och bygg en modell där du leker med ljus och skugga.

Matematisk problemlösning och fysikaliska experiment

Praktisk problemlösning och strategier för att lösa matematiska problem samt möjlighet att prova några fysikaliska experiment.

3D-modellering i CAD-miljö och 3D-printers

Prova på Autodesk Inventor och se vad man kan göra med 3D-skrivare.

Robotik och robotprogrammering

Prova på att bygga och programmera robotar och mikrodatorer för att lösa uppgifter och till exempel  navigera genom en hinderbana.   

Spelprogrammering

Det här passet handlar om spelprogrammering. Om du aldrig programmerat förut, eller om är nyfiken på att lära dig programmera för webben, så är det här något för dig!

Vi programmerar i språket JavaScript direkt i webbläsaren.

Mammakort

Det här är ett pass som handlar om datorkomponenter. Vad är CPU, hur ser ett moderkort ut?  Vad har RAM för funktion? Är du nyfiken på att lära dig om datorkomponenter, så är det här något för dig!

Verkstan

Här får du vara med och se CNC-fräs och vattenskärmaskin.

Du får också se hur en robotsvets fungerar.

Har du frågor kontakta: anette.bengtsson@alleskolan.eu