Administration, handel & varuhantering

Drömmer du om ett arbete där du får träffa många olika människor? Ett arbete där du får arbeta på ett serviceinriktat sätt mot människor genom bland annat försäljning, hantering av varor på ett varulager eller i affär.

Programmet för administration, handel och varuhantering ger dig både grundläggande och fördjupade kunskaper i handel, varulager, administration och kommunikation. Programmet passar dig som tycker om att arbeta med service och som trivs i mötet med olika människor.

På programmet kommer du att få möjlighet att arbeta både praktiskt och teoretiskt.

Du får lära dig om försäljning, logistik, inköp och varuhantering. Du lär dig också om marknadsföring, administration, arbete- och produktkunskap. Du får lära dig om kommunikation och kundservice.

Arbetsmiljöfrågor är viktiga på programmet för att du inte ska få arbetsskador i framtiden och för att du ska ha en god hälsa.

OBS: Programtiden är 2.5 dagar i veckan, övrig tid är det undervisning i gymnasiesärskolegemensamma ämnen.

Din framtid efter Alléskolan

Utbildningen kan leda till arbete i butik och varulager där man kan arbeta med hantering av varor. Utbildningen kan även leda till administrativt arbete på en arbetsplats där man kan få arbeta med posthantering mm.
Skolan har ett nära samarbete med en rad olika aktörer för övergången från skola till arbetsliv. Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan är några av dem.

Välkommen att besöka oss    

Till gymnasiesärskolan är du välkommen på verksamhetsbesök och praktik. Under verksamhetsbesök kan du få träffa personal som undervisar på programmet/ programmen som du är intresserad av.

Du kan också få träffa elever som studerar Administration, handel och varuhantering. Vi visar dig också våra lokaler och gör upp och planerar för en praktik hos oss. Det är du som bestämmer vilket upplägg som passar dig.

Välkommen till Öppet hus/mässa

Under tre tillfällen per år har du möjlighet att besöka vår skola. Varje år håller vi två Öppet hus och en gymnasiesärskolemässa där har du möjligt att se våra lokaler och möta våra lärare och elever. Håll utkik på hemsidan om tid och datum. 

Arbetsplatsförlagt lärande

Arbetsplatsförlagt lärande, APL, är en viktig del av utbildningen. Du tränar på och använder de kunskaper du får på programmet på en arbetsplats. APL kan genomföras från årskurs 1 och är sammanlagt 22 veckor av utbildningen.

Vi driver ett eget Café

Alléskolans gymnasiesärskola har ett eget elevcafé – Café E. Du som elev deltar i att driva caféverksamheten och får bl.a. brygga kaffe, möta kunder och stå i vår kassa som har visuellt stöd.

Kontakta oss på skolan

Henrik Svensson

Rektor

072-209 84 82

Kontakta via mejl

Pia Samskog Tenntoft

Studie- och yrkesvägledare

0582- 35 475

Kontakta via mejl