Lagerarbetare

Hos oss blir du lagerarbetare och de flesta av våra elever väljer att börja arbeta direkt efter gymnasiet.

Du får en praktisk utbildning med 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) inom försäljning och lager. Innan du går ut på ett företag kommer du att studera, träna och utvecklas i vår företagsliknande miljö som består av minibutik, lager och skyltfönster. Vi kommer att besöka lokala företag så att du får en tydlig bild av vad lagerarbete innebär.

Du kommer att driva ett UF-företag där du samarbetar med andra entreprenörer. Du lär dig om marknadsföring, försäljning, hur du tjänar pengar samt annat nyttigt du behöver både som anställd och egen företagare.

OBS: För att söka till lagerarbetare söker du till programmet försäljning och service och till årskurs två väljer du inriktning Lagerarbetare.

Arbetsplatsförlagt arbete

Under dina tre år har du minst 15 veckors praktik (APL) i din utbildning på en arbetsplats under dina tre år på programmet. APL ger dig erfarenhet och bra kontakter som du kan dra nytta av när du söker arbete.

Högskolebehörighet

På alla yrkesprogram ingår grundläggande behörighet till högskola. Det finns dock möjlighet att välja bort högskolebehörighet.

För att börja hos oss

För att vara behörig till Lagerarbetare krävs minst 8 godkända betyg.

5 godkända betyg plus

  • Svenska eller Svenska som andraspråk
  • Engelska
  • Matematik

Saknar du betyg i t.ex. matematik eller engelska kan du istället vara behörig till “Programinriktat Val” vilket innebär att du går i en klass på valt program samtidigt som du läser upp de ämnen du saknar.

Kontakta din studie- och yrkesvägledare för mer information eller mejla din fråga till oss. 

Applåder från tidigare elever

Jag tycker att Handels- och administrationsprogrammet på Alléskolan är bra för att det är ett brett program. Min praktik ledde också till att jag fick extrajobb. Det var också kul att läsa andra ämnen än de man läst på grundskolan.

Simon Zetterlöv

Säljare, Stadium

Jag tycker att det var bra att vi hade så många praktikperioder där man kunde vara på olika företag. Det gjorde att man fick prova på många olika arbetsuppgifter. Vi gjorde också flera olika studieresor till bla Stockholm och Ullared. På resorna fick vi jobba med olika uppgifter vilket gjorde att man fick se saker från olika håll.

Moa Larsson

Lagerarbetare, ITS

Kontakta oss på skolan

Johan Fahlström

Rektor

0706-71 60 67

Kontakta via mejl

Jonas Gustafsson

Programledare

Kontakta via mejl

Alena Krnjic

Studie- och yrkesvägledare

0582-353 82

Kontakta via mejl

Dina tre år på Alléskolan

Årskurs 1

Under ditt första år får du lära dig grunderna inom försäljning och service. Vi arbetar mycket i projekt där vi skapar affärsidéer, reklamkampanjer och företagspresentationer.

Du får också göra APL på ett företag.

Årskurs 2

Under ditt andra år börjar din resa mot lagerarbetare och du kommer gå en truckutbildning och ta truckkort.

Du får lära dig mer om lagerarbete inne på skolan och under de två APL-perioderna.

Årskurs 3

Under ditt sista år läggs stor vikt vid att driva ett eget företag (UF) och att skapa relationer med arbetsgivare genom mycket APL.

När det är dags för studenten ska du vara väl rustad för vuxen- och yrkeslivet.

Efter studenten

De flesta av våra elever har mycket lätt att få ett arbete efter studenten och går direkt ut i arbetslivet och några väljer att studera vidare inom exempelvis: – Logistiker

  • Företagssäljare
  • Inköpare & Upphandlare
  • Visual Merchandiser

Ställ en fråga till programmet

Vi behöver uppgifterna för att kunna kontakta dig.