Musikprofil

För dig som är intresserad av att plugga på ett annat högskoleförberedande program än det Estetiska programmet men vill ha Musik i din utbildning.

Det betyder att du läser grunden i det Estetiska programmets inriktning Musik, dvs kurserna Ensemble med körsång, Instrument- eller sång 1, Gehörs- och Musiklära 1, samt kursen
Musikproduktion 1.

Du kommer att utvecklas i att spela, arrangera, repa in och framföra musik tillsammans med andra. Under din studietid lär du dig många olika musikstilar samtidigt som du förbereds att framträda inför publik under små och stora konserter, på och utanför skolan.

Du kan läsa Musikprofil kombinerat med följande program: 

  • Naturvetenskap
  • Teknik
  • Ekonomi
  • Samhällsvetenskap

Som instrumentalist eller sångare får du lektioner på ditt huvudinstrument samt lär dig att ta ut musik på gehör med hjälp av bl a kunskaper i musikens uppbyggnad och teoretiska delar. Du får även utveckla din kreativa sida genom att skapa egenproducerad musik på din egen Mac-dator i våra moderna musiklokaler.

Du kan efter din utbildning plugga vidare inom ditt program men också inom musik. Du kan även välja att jobba med musik direkt efter gymnasiet.

Kort sagt får du en gedigen och modern musikutbildning samtidigt som du är behörig till universitet och högskola inom ditt program samt högre musikutbildningar.

Hur du kan tänka i valet gällande Musikprofil?

Jo, om du vill fortsätta med en utbildning på högskolenivå som leder till att du blir t ex tekniker, ingenjör, läkare eller veterinär är Naturvetenskaps- eller Teknikprogrammet med Musikprofil ett bra alternativ för dig.

Vill du istället ha behörighet för övriga utbildningar på högskolenivå kan du gå Ekonomi, Samhällsvetenskapliga med Musikprofil eller Estetiska – Musik.

Tänk även på att Estetiska – Musik kan vara ett bra alternativ för dig som vill ha mycket musik i din utbildning och fortfarande ha samma högskolebehörighet som på Ekonomi- och Samhällsprogrammet.­­

Om du går ett program med Musikprofil är dina kurser inom ditt programs programfördjupning (300p) samt Individuella val (200p) knutna till din Musikprofil (500p) under din utbildning.

Se och jämför poängplaner för våra olika program och kontakta oss gärna för mer info och förståelse för de olika utbildningarna.

Kombinera med följande program

På Alléskolan kan du kombinera ditt intresse med dina studier på följande nationella program. Program du kan kombinera med är:

ALLÉSKOLANS MUSIKPROFIL ÄR DEN ENDA I LÄNET DÄR DU LÄSER 500 POÄNG MUSIKKURSER AV DINA 2500 POÄNG.

Clinics & studiebesök

Under utbildningen får du uppleva clinics och workshops med artister, musiker och andra inom musikområdet. Du får även göra studiebesök hos t ex studios, låtskrivare, högre musikutbildningar och scener.

Modern musikutbildning

I utbildningen hänger vi med i den moderna musik- världen med lärare som är aktiva musiker och låtskrivare. Det gör att du som elev får en modern utbildning och en förståelse för dagens musikbransch.

Applåder från tidigare elever

På Alléskolan fick jag en gedigen grund inom både musik och naturvetenskap, utlopp för kreativitet och vänner för livet! Ensemblespel och den höga kvalitén på trumundervisning jag fick är det jag värdesätter mest nu i efterhand. Sluta tveka, sök Estet eller Musikprofil!

Joar Thyresson

Studerat till Civilingenjör vid Linköpings universitet och jobbar nu som ingenjör.

Kontakta oss på skolan

Andreas Lockström

Programledare

0582- 353 05

Kontakta via mejl