Musikprofil

För dig som är intresserad av att plugga på ett annat högskoleförberedande program än det Estetiska programmet men vill ha Musik i din utbildning.

Det betyder att du läser grunden i det Estetiska programmets inriktning Musik, dvs kurserna:

  • Ensemble med körsång, 200p
  • Instrument- eller sång 1, 100p
  • Gehörs- och Musiklära 1, 100p
  • Musikproduktion 1, 100p

Du kommer att utvecklas i att spela, arrangera, repa in och framföra musik tillsammans med andra. Under din studietid lär du dig många olika musikstilar samtidigt som du förbereds att framträda inför publik under små och stora konserter, på och utanför skolan.

Som instrumentalist eller sångare får du lektioner på ditt huvudinstrument samt lär dig att ta ut musik på gehör med hjälp av bl a kunskaper i musikens uppbyggnad och teoretiska delar. Du får även utveckla din kreativa sida genom att skapa egenproducerad musik på din egen Mac-dator i våra moderna musiklokaler.

Du kan efter din utbildning plugga vidare inom ditt programval men också även inom musik. Du kan även välja att jobba med musik direkt efter gymnasiet.

Kort sagt får du en gedigen och modern musikutbildning samtidigt som du är behörig till universitet och högskola inom ditt programval.

Hur du kan tänka i valet gällande Musikprofil?

Jo, om du vill fortsätta med utbildningar på högskolenivå som leder till att du blir t ex tekniker, ingenjör, läkare eller veterinär är Naturvetenskaps- eller Teknikprogrammet med Musikprofil ett bra alternativ för dig.

Vill du istället ha behörighet för övriga utbildningar på högskolenivå kan du gå Ekonomi- eller Samhällsvetenskapsprogrammet med Musikprofil eller Estetiska.

Tänk även på att Estetiska programmet kan vara ett bra alternativ för dig som vill ha mycket musik i din utbildning och fortfarande vill ha högskolebehörighet. Detta eftersom att du hos oss på Alléskolan får samma behörighet för högre studier som på Ekonomi- och Samhällsprogrammet.

Om du går ett program med Musikprofil är dina kurser inom ditt programs programfördjupning (300p) samt Individuella val (200p) låsta till din Musikprofil (500p) under utbildningens gång.

Se och jämför poängplaner för våra olika program och kontakta oss gärna för mer info och förståelse för de olika utbildningarna.

Kombinera med följande program

På Alléskolan kan du kombinera ditt intresse med dina studier på följande nationella program. Program du kan kombinera med är:

ALLÉSKOLANS MUSIKPROFIL ÄR DEN ENDA I LÄNET DÄR DU LÄSER 500 POÄNG MUSIKKURSER AV DINA 2500 POÄNG.

Clinics & studiebesök

Under utbildningen får du uppleva clinics och workshops med artister, musiker och andra inom musikområdet. Du får även göra studiebesök hos t ex studios, låtskrivare, högre musikutbildningar och scener.

Modern musikutbildning

I utbildningen hänger vi med i den moderna musik- världen med lärare som är aktiva musiker och låtskrivare. Det gör att du som elev får en modern utbildning och en förståelse för dagens musikbransch.

Applåder från tidigare elever

På Alléskolan fick jag en gedigen grund inom både musik och naturvetenskap, utlopp för kreativitet och vänner för livet! Ensemblespel och den höga kvalitén på trumundervisning jag fick är det jag värdesätter mest nu i efterhand. Sluta tveka, sök Estet!

Joar Thyresson

Studerar till Civilingenjör vid Linköpings universitet

Kontakta oss på skolan

Andreas Lockström

Programledare

0582- 353 05

Kontakta via mejl