Alléskolans Henrik Toresson är en av Sveriges bästa lärare

Ett stort grattis till Alléskolans Henrik Toresson som har fått pris av Kungliga Vetenskapsakademin för sina pedagogiska insatser under pandemin.

Henrik Toresson, lärare i naturvetenskap har fått utmärkelsen av Kungliga Vetenskapsakademin för sina pedagogiska insatser under pandemin.

Att Alléskolan har bra lärare inom förbundet är ingen nyhet och idag skriver NA att en av Sveriges bästa lärare finns på Alléskolan. Det är Henrik Toresson, lärare i naturvetenskap som fått utmärkelsen av Kungliga Vetenskapsakademin för sina pedagogiska insatser under pandemin. Deras motivering lyder:

för att han genom sin välstrukturerade och forskningsanknutna undervisning inom biologi inspirerar elever och andra lärare. Hans skapande av ett virtuellt klassrum för teoretisk och laborativ undervisning ger eleverna motivation och drivkraft att utvecklas inom biologiämnet även då distansundervisning är påtvingad under coronapandemin”.

FAKTA

Beijerstiftelsens lärarpris till Ingvar Lindqvist minne år 2021 tilldelas ”för entusiasm, engagemang och utvecklingsarbete som har lett till att elevernas intresse för och kunskap inom matematik och naturvetenskap har ökat” till lärare i grund- och gymnasieskolan från hela Sverige.

Fyra priser delas ut årligen i några av ämnena matematik, naturkunskap, biologi, fysik, kemi och NO.

Länk till Kungliga Vetenskapsakademien: https://kva.se/sv/pressrum/pressmeddelanden/vetenskapsakademien-prisar-fyra-larare-for-deras-stora-engagemang?fbclid=IwAR1ytj7kk-5Wge78T-7gM_x6mfY-zIZHtaTqslTtXbm6v_TYk7grDogRY34

Länk till NA: https://www.na.se/artikel/hallsbergslarare-far-prestigefyllt-pris-och-50-000-kronor-trodde-det-var-ett-missforstand

Alléskolans Henrik Toresson är en av Sveriges bästa lärare

Isabella Lövin, miljö- och klimatminister gästföreläser

Simone Niggli till Alléskolan

Ministerbesök på Alléskolan

Glad sommar och tack för detta läsår!

Här följer du Alléskolans studentfirande 2020

100% av Alléskolans elever på industritekniska får jobb

Elever skapade hyllad buffé på världens största mässa