Träning och hälsa

Gillar du att träna och eller vill lära dig mer om hur du kan utveckla dina fysiska kvaliteter? Då kan idrottsprofilen Träning och hälsa vara något för dig. Här har du möjlighet att träna två pass i veckan på skoltid, på skolans unika idrottscampus.

På Alléskolan kan du kombinera studier med ditt träningsintresse på de flesta av våra nationella program. Oavsett vilken träningsform du håller på med så får du här chansen att utvecklas ytterligare. Du kan inrikta dig mot antingen individuell idrott/gymträning & hälsa eller lagidrott.

Kombinera träning och studier

Träning och hälsa på ett högskoleförberedande program innebär att du läser kurserna Träningslära 1 och Träningslära 2 som individuellt val i årskurs 1 och 2. I årskurs 3 finns möjlighet att välja ytterligare en meritgivande kurs eller så kan du läsa mer idrott. Kombinerar du Träning och hälsa med ett yrkesprogram läser du kurserna Träningslära 1 och Träningslära 2 som individuellt val i årskurs 2 och 3.

I undervisningen, som är både teoretisk och praktisk, lär du dig om hur kroppen är uppbyggd och hur den fungerar. Du får kunskaper om hur olika träningsmetoder kan utveckla dig och ge dig en bättre hälsa. För att förbättra prestationen ytterligare och samtidigt förebygga skador konstruerar vi individuella träningsprogram. Vi lär oss även om kostens betydelse för hälsa och prestation.

Ansvarig för kursen är Lisa Broadley som är utbildad på GIH och undervisar även i Idrott och hälsa på skolan.

Alléskolan erbjuder ett unikt idrottscampus

  • Egen konstgräsplan, Allévallen, samt ett flertal naturgräsplaner
  • Två gym
  • Träningsstudio
  • Två idrottshallar
  • Simhall
  • Löp- och strövområde
  • Friidrottsanläggning

Kombinera med följande program

På Alléskolan kan du kombinera ditt intresse med dina studier på följande nationella program. Program du kan kombinera med är:

Kontakta oss på skolan

Johan Fahlström

Rektor

0706-71 60 67

Kontakta via mejl

Anders Holm

Programledare

070-416 36 75

Kontakta via mejl