Bågskytte (NIU)

Alléskolan i Hallsberg tillsammans med Svenska bågskytteförbundet och Järnvägens Bågskytteförening har 10 platser gällande Elitidrott, NIU.

Du kan kombinera ditt bågskytteintresse med studier på de flesta av våra nationella program. Alléskolan erbjuder ett unikt idrottscampus. I direkt anslutning till skolan finns:

  • Två gym och två träningsstudios
  • Två idrottshallar
  • Simhall med möjlighet till rehabiliteringsträning

Av gymnasiets 2500 poäng kommer du att använda 400 poäng till specialidrotten Bågskytte. Du kommer att träna vid tre tillfällen per vecka under din skoltid samt vid minst två tillfällen med tränare under övrig tid.

I vår anläggning har du möjlighet att inomhus skjuta på tavla året runt.

Bågskytteanläggningen är helt komplett och ligger 5-10 min från skolan (med bil). Här finns:

  • Inomhushall som är 8 tavlor bred (25x11m)
  • Tavelplan med plats för 25 tavlor
  • Utskjutningsfönster med plats för 30 skyttar ut på tavelplan
  • Skogsbana med 36 mål (fält, jakt och 3D)
  • Ett fullt utrustat kök – Allt är handikappanpassat
  • All utrustning som krävs för att trimma bågar

Anläggningar

På Alléskolan har du tillgång till fina resurser och idrottslokaler. Vi har två egna lokaler för träning med TRX, fria vikter, cyklar och roddmaskiner. Dessutom har vi fri tillgång till det stora välutrustade gym som finns i Alléhallen. Här finns också en simhall som du fritt kan utnyttja för bassängträning.

Dina tränare

Totalt har vi en stor samlad erfarenhet inom många olika områden. Det gäller allt från kunskaper inom fysisk, teknisk och mental träning till erfarenheter från mångåriga egna elitsatsningar. Som ett led i detta har vi tränare ett delat mentorskap för våra elever tillsammans med ordinarie klassföreståndare.

Så här är vårt tränararbetslag formerat:

Anders Fredriksson

Tränare

070-542 61 66

Kontakta med mejl

Emil Arnesson

Tränare

070-774 79 34

Kontakta med mejl

Maria Wahlström

Lärare

0582-35 338

Kontakta med mejl

Ansökan

Ansökan: Ansökan ska göras senast 1/12 genom att fylla i ansökningsformuläret nedan. Efter ansökan är inlämnad kommer vi att bjuda in till en antagningsdag med intervjuer samt besök på träningsanläggning, skola och elevboende. Datum för detta meddelas senare.

När du kryssar i rutan och klickar på "Skicka" samtycker du till att dina personuppgifter registreras hos oss. Dina personuppgifter kommer att behandlas enligt vår informationssäkerhetspolicy i enlighet med dataskyddslagen. För mer information se: www.sydnarkeutbildningar.se/personuppgifter *

Kombinera med följande program

På Alléskolan kan du kombinera ditt intresse med dina studier på följande nationella program. Program du kan kombinera med är:

Kontakta oss på skolan

Johan Reinholdsson

Rektor

0706-71 60 67

Kontakta via mejl